Transcriptie

Transcriptie of transcriberen is het uitwerken (uitschrijven) van een opgenomen gesprek of monoloog. Transcriptie wordt veel gebruikt, vooral in de juridische en medische wereld. Maar ook transcripties van interviews of lezingen komen vaak voor.

Aanleveren en uitwerken:

Geluidsbestanden kunt u in diverse formaten aanleveren (.mp3, .wav, .wma enz.). U kunt deze bestanden veilig versturen via WeTransfer. U krijgt uw uitgewerkte geluidsbestand als Word-document retour via e-mail of desgewenst ook weer via WeTransfer

Er is zo’n 4 uur uitwerktijd nodig voor de transcriptie van 1 uur gesproken tekst, maar uiteraard is de exacte uitwerktijd afhankelijk van de kwaliteit van de opname, de snelheid waarmee gesproken wordt en de verstaanbaarheid van de spreker(s). Daarom wil ik graag altijd eerst even het bestand beluisteren ter beoordeling om zo een prijsopgave te kunnen doen.

Voor spoedopdrachten geldt een toeslag van 15%. Voor grotere opdrachten is een korting bespreekbaar.

Klik hier voor de verschillende manieren van transcriberen. Gaat u zelf transcriberen, dan kunt u hier enkele tips vinden.

Gaat u zelf dicteren? Hier vindt u enkele dicteertips waarmee u uw dictaat en dus uw uiteindelijke transcript naar een hoger level kunt brengen!
TEKST COMPANY

Marie-José Smedeman
Joh. van Vlaanderenstraat 33
5706 MB HELMOND

06-24715891
mail@tekstcompany.nl